Acties bij easyJet vrijdag 24 juni gaan niet door

23/06/2016
easyJet

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) annuleert de voor vrijdag 24 juni 2016 aangekondigde werkonderbrekingen bij easyJet. De easyJet-piloten zouden dan voor de tweede keer het werk neerleggen, ditmaal voor 24 uur. Omdat morgen ook een kort geding plaatsvindt over de inzet van stakingsbrekers door easyJet, heeft de VNV besloten de rechterlijke uitspraak hierover af te wachten voor er nieuwe acties komen.

Staking
Ondanks het feit dat de gesprekken tussen de VNV en easyJet tot op heden niet tot concrete voortgang hebben geleid en er ook geen toenaderingspoging heeft plaatsgevonden na de aankondiging van de tweede werkonderbreking, ziet de VNV voor dit moment af van de aangekondigde werkonderbreking. Door easyJet zijn wederom veel piloten van buiten Nederland naar de basis Amsterdam gehaald om de vluchten over te nemen in geval van het neerleggen van het werk door Nederlandse easyJet-vliegers.

Kort geding
De VNV heeft inmiddels een kort geding aangespannen tegen easyJet over de inzet van vliegers van buiten Nederland. Het easyJet management heeft namelijk aangekondigd ook bij toekomstige acties ‘stakingsbrekers’ vanuit het buitenland in te vliegen en dat te blijven doen. De VNV is van mening dat het breken van de staking zoals easyJet dat doet onwettig is en zal dat in kort geding toetsen. De rechtszaak dient vrijdag de 24e juni in Haarlem. “Afhankelijk van de uitspraak van de rechter zullen we bepalen hoe toekomstige acties eruit gaan zien”, aldus VNV-president Steven Verhagen.

Attachments