Maandag 1 augustus 2016 nieuwe acties bij easyJet

31/07/2016
easyJet

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) kondigt nieuwe werkonderbrekingen bij easyJet aan.

Op maandag 1 augustus 2016 leggen de easyJet-piloten werkzaam op de basis Schiphol voor de tweede keer het werk neer. De inzet van de staking blijft het doorbetalen bij ziekte, meer rust tussen vluchten en een beter pensioen.

Tweede stakingsronde
Op 14 juni 2016 werd voor de eerste keer door de op Schiphol gestationeerde easyJet-piloten massaal gehoor gegeven aan de oproep om het werk neer te leggen. De VNV heeft sindsdien nogmaals, mede na een oproep van de kortgedingrechter, een uiterste inspanning geleverd om er aan de onderhandelingstafel uit te komen. Het easyJet-management lijkt echter een cao met voldoende rust, doorbetaling bij ziekte en een eerlijk pensioen niet te willen. Al eerder heeft de VNV nieuwe acties bij easyJet aangekondigd.
Op maandag 1 augustus van 06.00 uur tot 10.00 uur zullen de Nederlandse easyJet-piloten dan ook voor de tweede keer het werk neerleggen.

Overlast voor reizigers
Het easyJet-management heeft aangekondigd ook bij toekomstige acties stakingsbrekers vanuit het buitenland in te vliegen. EasyJet gooit met het inzetten van stakingsbrekers olie op het vuur. Dit is dan ook de reden dat wij de actie - conform de uitspraak van de kortgedingrechter - zes uur van tevoren aanmelden bij easyJet. De VNV betreurt eventuele overlast voor reizigers, maar houdt het easyJet-management daarvoor verantwoordelijk.

Acties
De staking op maandag 1 augustus 2016 staat niet op zichzelf, maar is een actie uit een reeks van werkonderbrekingen die verspreid voor de komende maanden zijn ingepland. “We zijn vastberaden om een eerlijke cao voor de easyJet-piloten af te sluiten, ook al zou dat betekenen dat het conflict en de daardoor veroorzaakte operationele verstoringen zich nog maanden voortslepen”, besluit VNV-voorzitter Steven Verhagen.

Attachments