Maandag 22 augustus 2016 vierde stakingsronde bij easyJet

21/08/2016
easyJet

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) kondigt nieuwe werkonderbrekingen bij easyJet aan. Op maandag 22 augustus 2016 leggen de easyJet-piloten werkzaam op de basis Schiphol voor de vierde keer het werk neer. In plaats van tot 10.00 uur verlengt de VNV de werkonderbreking tot 12.00 uur. De inzet van de staking blijft een faire cao met doorbetalen bij ziekte, minder vermoeiende roosters, meer grip op het rooster en een beter pensioen.

Vierde stakingsronde
Op 14 juni, 1 en 11 augustus 2016 werd al eerder door de op Schiphol gestationeerde easyJet-piloten massaal gehoor gegeven aan de oproep om het werk neer te leggen. Op maandag 22 augustus van 04.00 uur tot 12.00 uur zullen de Nederlandse easyJet-piloten voor de vierde keer het werk neerleggen.

Overlast voor reizigers
Wederom moeten de easyJet-passagiers rekening houden met overlast. “De werkonderbrekingen bij easyJet zullen de komende tijd beperkt blijven tot doordeweekse dagen. De rechter heeft ons immers voorlopig de mogelijkheid ontnomen om in de weekenden te staken. Het easyJet management blijven wij gezien hun opstelling verantwoordelijk houden voor de eventuele gevolgen”, aldus VNV-voorzitter Steven Verhagen.

Vastberaden
Het lijkt er ook op dat het easyJet-management de eisen van haar vliegers nog altijd niet serieus neemt. “Als het easyJet-management meent dat het spel hard gespeeld moet worden dan kan dat, maar dat is wat de VNV betreft niet nodig. De Nederlandse easyJet-piloten zijn afgelopen week bij elkaar gekomen en zijn meer dan vastberaden om een faire cao af te dwingen, linksom of rechtsom”, besluit VNV-voorzitter Steven Verhagen.

Attachments