Piloten easyJet omarmen cao-akkoord

20/12/2016
easyJet

De Nederlandse easyJet-piloten hebben hun eerste cao overtuigend bekrachtigd. Begin november zijn de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) en het easyJet-management tot overeenstemming gekomen. Vandaag werd de uitslag van de ledenraadpleging bekend. Het gesloten akkoord is vrijwel unaniem door de easyJet-piloten omarmd.

Zwaarbevochten resultaat
VNV-voorzitter Steven Verhagen “feliciteert haar easyJet-leden met dit zwaarbevochten resultaat, waarbij de easyJet-piloten helaas vier keer een ochtend het werk hebben moeten neerleggen.” Op alle drie de kernpunten, namelijk doorbetaling bij ziekte, meer controle op het werkrooster en een beter pensioen levert deze cao significante verbeteringen op voor de easyJet-vlieger.

Collectief
De cao gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2016 in en loopt tot 1 april 2019. "Het VNV-bestuur is verheugd dat de easyJet-leden collectief achter het cao-akkoord zijn gaan staan. Het was een lange weg met veel hobbels maar het resultaat mag er zijn. Hiermee kunnen leden en het bedrijf de komende paar jaar vooruit", besluit de VNV-voorzitter.