VNV en TUIfly sluiten cao-akkoord

03/08/2016
TUI fly

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers en TUIfly zijn een nieuwe cao overeengekomen voor de piloten werkzaam bij TUIfly in Nederland. De afspraken hebben een looptijd tot halverwege 2018. De VNV spreekt van een solide en evenwichtig akkoord, dat de basis moet vormen voor een duurzame toekomst van TUIfly Nederland. De VNV zal het akkoord positief aan haar TUIfly-leden voorleggen.

Meer productiviteit en minder vermoeiende vliegschema’s
TUIfly zal onder andere voor stabielere vliegroosters gaan zorgen met minder vermoeiende bioritmewisselingen en meer zekerheid met betrekking tot vrije tijd. Verder is in een beroepsongeschiktheidsverzekering voorzien. Hiertegenover staat dat de piloten meer uren kunnen vliegen per jaar. Tevens wordt TUIfly meer flexibiliteit gegund met als doel om op nieuwe kansen en markten in te kunnen spelen.

Poldervoorbeeld
“De VNV is tevreden met het in relatieve rust en in constructieve sfeer behaalde resultaat, en dat in een turbulente luchtvaartomgeving. Het toont eens te meer aan dat polderen nog wel werkt, alleen zijn daar twee partijen voor nodig”, aldus VNV-president Steven Verhagen.