KLM-medewerkers krijgen zetel in topbestuur

05/09/2017

Lees hier het hele artikel in de Telegraaf van 5 september 2017

Uit dit artikel over de bijzondere aandeelhoudersvergadering (bava) in Parijs op 4 september 2017:

"Op de bava werd duidelijk dat het bestuur van Air France KLM achter het plan staat om een KLM-werknemer te benoemen in het nu 17-koppige bestuur van de luchtvaartcombinatie. De piloten van KLM hebben een 2%-belang opgebouwd in Air France KLM.

„Wij zijn gematigd positief over het voornemen van Janaillac voor een werknemerszetel van KLM. Hij moet hiervoor steun krijgen van de Europese ondernemingsraad. KLM-directeur Elbers moet de Nederlandse ondernemingsraad vervolgens meekrijgen om deze zetel aan de Nederlandse piloten te gunnen”, zegt president Arthur van den Hudding van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) na afloop van de bava. „Ik proef wel draagvlak.”

Op de bava werd nog niet duidelijk wat de directe voordelen zijn voor KLM en Schiphol van de deal. Omdat Air France KLM een belang neemt in Virgin Atlantic wordt Londen in de samenwerking getrokken. Dat kan de positie van Schiphol verzwakken. „We zijn vorige week met alle vliegers van Delta, KLM, Air France en Virgin bij elkaar geweest bij ons op kantoor, een positieve bijeenkomst”, zegt Van den Hudding. „KLM vliegt niet alle bestemmingen zelf, maar kan met partners een rondje om de wereld bieden.” "