Naar dossieroverzicht

Juniore vliegers

Laatst bijgewerkt -

Tags:

  • Arbeidsvoorwaarden
  • Pay-to-Fly
  • piloot worden
  • schijnconstructies
  • vliegopleiding
  • Word piloot

Als VNV hebben we veel aandacht voor en zorgen om de startende vliegers. Daarom ook is voor deze groep www.wordpiloot.nl gemaakt, bedoeld voor iedereen die overweegt om een opleiding tot piloot te volgen, maar ook voor studenten aan vliegscholen en pas afgestudeerde piloten. De site verstrekt informatie over onder meer de (inter)nationale banenmarkt en over de vliegscholen in Nederland.

De laatste jaren kwam een grote groep afgestudeerde vliegers niet als vlieger aan de slag, maar heeft wel een enorme studieschuld. Oorzaken waren bijvoorbeeld een moeilijke arbeidsmarkt, maar ook een opleiding aan een dubieuze vliegschool. In 2015 leidde die situatie al tot strengere regels van ABN AMRO, de bank die het grootste aantal studieleningen verstrekte. Dit had tot gevolg dat er eind 2015 nog slechts drie vliegscholen waren waarvoor studenten een banklening konden krijgen, tot  ABN AMRO per september 2016 helemaal stopte met het financieren van vliegopleidingen.

Vanaf dat moment zijn intensieve gesprekken gevoerd tussen KLM, KLM Flight Academy en ABN AMRO. In oktober 2017 kon naar buiten worden gebracht dat het is gelukt om financiering van de vliegopleiding toch weer mogelijk te maken voor studenten van de KLM Flight Academy.

Bijlagen: 

Vandaag 28-05-2024 16:09
Er zijn geen nieuws items aan dit dossier gekoppeld.