Naar nieuwsoverzicht

Acties bij easyJet

Persbericht
easyJet Nederland

easyJet heeft er vrijwel geen moeite voor gedaan om met de VNV tot een acceptabele cao te komen voor haar piloten. Partijen liggen nog erg ver uit elkaar en de VNV ziet een onwillige overlegpartner, die meester is in het tijdrekken. Voor de VNV is de maat vol.

“Door de onwil van het easyJet management ziet de VNV zich helaas genoodzaakt naar het middel van actievoeren te moeten grijpen en gaan we een hete zomer tegemoet. Dit zal onrust en ongemak onder de gewaardeerde passagiers teweeg gaan brengen; de VNV legt echter alle verantwoordelijkheid daarvoor bij het easyJet management”, aldus VNV-president Verhagen.

“Aan het summier doorbetalen bij ziekte, te zware roosters en een veel te marginale werkgeversbijdrage voor pensioen moet een einde komen. We vragen absoluut geen onredelijke zaken, maar easyJet wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten”, vervolgt Verhagen.

Publieksvriendelijke acties en kortere of indien nodig langere werkonderbrekingen zullen de komende weken plaats gaan vinden. De VNV zal het reizende publiek zoveel mogelijk op voorhand informeren om het ongemak tot een minimum te beperken. Verhagen besluit: “Tot er een cao is gesloten doen reizigers van easyJet er dan ook verstandig aan goed in de gaten te houden of er acties worden gehouden en zo nodig alternatieven te zoeken.”

De VNV laat verder weten via de internationale koepel IFALPA bij de collega pilotenverenigingen de uitvraag te hebben gedaan voor ondersteuning van de acties.