Naar nieuwsoverzicht

Arthur van den Hudding nieuwe voorzitter VNV

Persbericht
VNV

Bestuurswissel bij de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers

Vandaag heeft de installatie van het nieuwe presidentiële team en dagelijks bestuur van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) plaatsgevonden. Arthur van den Hudding (KLM-gezagvoerder 737) en Willem Schmid (KLM-eerste officier 777) zijn vanaf vandaag respectievelijk de nieuwe voorzitter en vicevoorzitter van de VNV. Een ledenreferendum wees in meerderheid het team Van den Hudding-Schmid aan als presidentieel team voor de termijn 2017-2019.

Van den Hudding-Schmid
Met Arthur van den Hudding en Willem Schmid krijgt de VNV twee ervaren bestuurders aan het hoofd van de organisatie. Zo was Van den Hudding de afgelopen vier jaar vicevoorzitter en was Willem Schmid reeds zes jaar voorzitter van de afdeling KLM binnen de VNV. “De arbeidsvoorwaarden voor piloten zowel als de vliegveiligheid staan onder steeds groter wordende druk; het zijn slechts twee van de vele onderwerpen waar we ons de komende jaren hard voor gaan maken”, aldus de nieuwe VNV-voorzitter.   

Steven Verhagen 
Met de komst van de nieuwe voorzitter en vicevoorzitter eindigt de termijn van voorzitter Steven Verhagen. Verhagen heeft zich dertien jaar lang ingezet voor de VNV, waarvan vier jaar als voorzitter. Hij is betrokken geweest bij de totstandkoming van vele cao’s bij diverse luchtvaartmaatschappijen. Hiernaast heeft hij binnen en buiten de luchtvaartwereld naam gemaakt als een groot voorvechter van een gedegen mainportbeleid en van eerlijke concurrentie binnen de internationale luchtvaart. De VNV is Verhagen grote dank verschuldigd, hij blijft als lid verbonden aan de VNV en zal zijn carrière als KLM-gezagvoerder A330 voortzetten.