Naar nieuwsoverzicht

Conferentie over vliegveiligheid in Nederland

Persbericht
VNV
Media Name: isasi_logo_fc.jpg

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) en TU Delft organiseren met medewerking van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) het jaarlijkse internationale seminar van luchtvaartexperts over vliegveiligheid, ISASI.

Het ISASI-seminar (International Society for Air Safety Investigators), dat dinsdag 3 september van start gaat, heeft tot doel om met circa 400 nationale en internationale bezoekers kennis, ervaringen en ideeën uit te wisselen over hoe de vliegveiligheid verbeterd kan worden en welke ontwikkelingen kansen of bedreigingen kunnen vormen voor de vliegveiligheid. Onafhankelijk vliegveiligheidsonderzoek door ISASI-leden heeft in de afgelopen halve eeuw de veiligheid van vliegen naar een hoger niveau gebracht.

ISASI-seminar in Den Haag
Het 50e ISASI-seminar Future Safety: has the past become irrelevant?’, dat plaatsvindt in het World Forum in Den Haag, staat in het teken van een halve eeuw onderzoek naar vliegveiligheid. Een bijzonder jaar ook voor de Nederlandse luchtvaart, waarin het 100-jarig bestaan van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), het 90-jarig bestaan van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers, het 80-jarig bestaan van de faculteit voor Lucht- en Ruimtevaart van de TU Delft en het 20-jarig bestaan van de OVV wordt gevierd.

Het seminar wordt geopend door voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, Jeroen Dijsselbloem. Bijdragen worden onder andere geleverd door Bruce Lansberg (vicepresident van de NTSB), André Kuipers (astronaut en wetenschapper), Jacco Hoekstra (professor Luchtvaart en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft) en diverse andere Air Safety experts uit binnen- en buitenland.  

Betrokkenheid piloten bij vliegveiligheid belangrijk
VNV-voorzitter Willem Schmid over de betrokkenheid van de VNV bij het ISASI-seminar: “Piloten spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van vliegveiligheid en onderzoek naar luchtvaartongevallen. De VNV zet zich nationaal en internationaal in voor het verbeteren van vliegveiligheid. Juist omdat piloten als eindverantwoordelijke voor iedere vlucht over unieke operationele kennis beschikken en in de uitvoering van hun vak op de eerste plaats de veiligheid van hun passagiers en bemanning voor ogen heeft.”

Voor meer informatie over het seminar: www.isasi2019.org