Naar nieuwsoverzicht

Convenant deling dreigingsinformatie burgerluchtvaart

Nieuwsflits
VNV
<p>Medeondertekend door de VNV</p>
Media Name: tweedekamerlogo.jpg

Vandaag heeft de VNV het ‘Convenant inzake de deling van dreigingsinformatie voor de burgerluchtvaart’ medeondertekend. Na een langdurig proces en op basis van reeds eerder aangenomen moties in de Tweede Kamer is tussen ministeries, luchtvaartmaatschappijen en de VNV dit convenant tot stand gekomen.

De VNV is medeondertekenaar omdat zij zich van begin af aan (publiekelijk) intensief heeft ingezet om een gestructureerde stroom aan veiligheidsinformatie met betrekking tot het overvliegen van conflictgebieden te realiseren. Hierbij is belangrijk dat beschikbare luchtvaartgerelateerde informatie om welke reden dan ook niet verloren gaat. De VNV neemt zitting in de zogenaamde stuurgroep. De rol van deze groep is om procesmatig toe te zien op goede uitvoering van dit convenant.

Voor de VNV is dit het best haalbare resultaat. Afgewacht moet worden of dit een werkbare vorm is en vooral ook of er op deze wijze voldoende veiligheidsinformatie beschikbaar komt. Dit laatste is uiteraard moeilijk meetbaar maar voorlopig is de VNV positief gestemd.

U kunt hier de aanbiedingsbrief en het convenant downloaden.