Naar nieuwsoverzicht

Europeans for Fair Competition, www.e4fc.eu

Nieuwsflits
VNV
<p>Bezoek de site, facebook of twitter en teken de petitie!</p>
Media Name: e4fs_logo1bv2kopie.png

Een Europese coalitie is onder de naam Europeans for Fair Competition een campagne gestart met als doel eerlijke concurrentie in de luchtvaart te garanderen. De VNV is nauw betrokken bij de oprichting vanuit het besef dat actie genomen moet worden ter behoud van Europese werkgelegenheid. De drie grote maatschappijen uit het Midden-Oosten vissen de Europese luchtvaartvijver leeg met een exponentieel groeiende vloot, mogelijk gemaakt door tientallen miljarden euro's aan staatssteun. Het gevolg is grote schade voor de Europese economie en wereldwijde connectiviteit van Europa, waarmee honderdduizenden luchtvaartbanen in Europa direct bedreigd worden.

E4FC vraagt nadrukkelijk niet om staatssteun, niet om protectionisme maar om maatregelen om staatsgesteunde maatschappijen van buiten Europa niet maar hun gang te laten gaan terwijl Europese bedrijven aan alle kanten aan banden worden gelegd.
De coalitie is een breed platform van betrokkenen uit de luchtvaartwereld, bestaande uit cabine- en grondmedewerkers, vliegers en bedrijven uit verschillende Europese landen, die zich grote zorgen maken over het feit dat misbruik wordt gemaakt van de grote economische vrijheden die in de westerse economieën gelden.

E4FC zal de krachten van genoemde partijen bundelen en een zeer stevig signaal afgeven over de noodzaak van eerlijke concurrentie in de Europese luchtvaart. Dit moet de Europese Commissie er van overtuigen dat alleen Open Skies luchtvaartverdragen kunnen worden gesloten met keiharde voorwaarden rondom eerlijke concurrentie. Open Skies en staatssubsidies gaan niet samen zonder grote schade te doen aan partijen in verdragslanden.

U gaat ongetwijfeld nog veel horen van dit unieke samenwerkingsverband van Europese werknemers. Bezoek nu de website, facebook of volg het initiatief via twitter en teken de petitie! Hoe meer mensen dit spoedig steunen hoe beter.

De website is te bezoeken via www.e4fc.eu, via Facebook op https://www.facebook.com/faircompetitionEU en via twitter op @CompetitionEU