Naar nieuwsoverzicht

VNV volgt advies rechter op

Persbericht
easyJet Nederland
Media Name: extra.jpg

Persbericht

vrijdag 24 juni 2016

VNV volgt advies rechter op

De kortgedingrechter te Haarlem heeft vandaag de VNV en easyJet verzocht om de komende week de mogelijkheid te onderzoeken of er substantiële voortgang op het cao-dossier te bereiken is. Blijkt dit na een week niet het geval te zijn, dan zal de rechter één week daarna alsnog een vonnis uitspreken.

De vraag of EasyJet buitenlandse stakingsbrekers mag inzetten om de vluchten van de Nederlandse easyJet piloten over te nemen blijft daarom op dit moment onbeantwoord.“ Dit is een verstandige middenweg om mogelijk zonder schade voor bedrijf en passagiers tot de oplossing van het conflict te komen. Daartoe is nu wel nadrukkelijk de bereidheid van easyJet nodig om stappen te zetten op weg naar een eerlijke en redelijke cao voor de piloten van easyJet. Het is te hopen dat dit signaal nu wel serieus wordt genomen door easyJet ‘, aldus Steven Verhagen, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers’. Mocht easyJet niet op een constructieve manier het gesprek willen aangaan dan behoudt de VNV zich het recht voor om vanaf volgende week vrijdag nieuwe acties op te starten.

Voor meer informatie over dit onderwerp of een interview met betrokkenen kunt u bellen met 020 449 8510

Afzender

Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) Dellaertlaan 61, 1171 KZ Badhoevedorp Postbus 192, 1170 AD Badhoevedorp
Tel. +31 (0)20 449 8510

@VNVPresident – www.vnv.nlfrontoffice@vnv.nl

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers vertegenwoordigt met ruim 4.000 leden meer dan 90% van de verkeersvliegers in Nederland. Zij is als beroepsvereniging sinds 1929 actief om de veiligheid in de burgerluchtvaart te bevorderen en de professionaliteit van de verkeersvliegers te verhogen.