Tijdens je opleiding

Je bent op dit moment bezig aan een opleiding tot piloot, misschien wel het mooiste gedeelte van je carrière. Het is in ieder geval een van de belangrijkste momenten, maar misschien verloopt de opleiding minder rooskleurig dan je in eerste instantie was voorgehouden. Vertraging in de opleiding kan grote financiële gevolgen hebben, of de 'baangarantie' blijkt een verkapte verplichting tot het aangaan van nog grotere schulden te zijn. Hier lees je over de meest voorkomende problemen, ‘do's and don'ts’ en tips uit onze kennisbank.

Lid-kandidaat

Als student in opleiding ben je klant. Je hebt veel geld geïnvesteerd en je verwacht een goede opleiding. Toch komt het voor dat de opleiding niet gaat zoals geadverteerd en dan kom je als student in een moeilijke positie terecht. Erg kritisch kun je niet zijn, want de opleider heeft jouw toekomst in handen. Hier lees je hoe je lid-kandidaat kunt worden van de VNV ter ondersteuning bij lastige trajecten.

Banenmarkt

Wil je een goed beeld van de huidige arbeidsmarkt voor verkeersvliegers? De informatie staat bij Voor je opleiding en vind je via deze link.

Meld misstanden

Vliegscholen in Nederland zijn in het algemeen van een hoge kwaliteit. Afspraken worden goed nagekomen en noodzakelijke veranderingen worden in overleg met de student opgelost. Af en toe krijgen wij meldingen binnen, waaruit toch de ondergeschikte positie van de student naar voren komt. Om hier enigszins tegenwicht aan te bieden, kunnen studenten bij ons terecht. Dit wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld, neem hiervoor contact op met de VNV. ​

Veelgestelde vragen

Vind hier veelgestelde vragen voor tijdens je opleiding