Voor je opleiding

Welkom op de website van de Commissie Juniore Vliegers (CJV) van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV)

De luchtvaart bevindt zich in roerige tijden. In de jaren tussen 2007 en 2013 waren het moeilijke tijden om als beginnend piloot een baan te vinden. Zo moeilijk als het toen was lijkt het nu niet meer. Om te zeggen dat er een stabiele toekomst is als het gaat om aanname van nieuwe piloten gaat echter te ver. De economie is een belangrijke factor in deze en die is de afgelopen decennia zeer veranderlijk.

Met deze website wil de Commissie Juniore Vliegers alle aspirant-piloten informeren over de huidige markt en de mogelijkheden die er zijn wanneer je nu met een pilotenopleiding begint. 

Vliegscholen

Hier kun je de verschillende vliegscholen met elkaar vergelijken. 

Banenmarkt

Hier vind je alle informatie over de huidige markt en hoeveel piloten afgestudeerd zijn, maar zonder werk als vlieger zitten. Ook kun je zien waar de meeste vliegers de afgelopen jaren als piloot zijn gaan werken.

Checklist

Aan de hand van deze lijst kun je snel en overzichtelijk nagaan of je aan de meest belangrijke zaken hebt gedacht voordat je aan een pilotenopleiding begint. Zorg ervoor dat je kritisch kijkt naar alles wat met een opleiding te maken heeft. Kijk naar je eigen situatie, de vliegschool en de bank die jou een lening verstrekt.

Veelgestelde vragen - voor je opleiding

Mochten er nog vragen onbeantwoord blijven, dan kun je via deze link kijken of het antwoord op jouw vraag ertussen staat. Is dat niet het geval, dan kun je ons via het contactformulier benaderen. Dat kan ook voor opmerkingen en/of suggesties.