Voor je opleiding

Welkom op de website van de Commissie Juniore Vliegers (CJV) van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV)

De luchtvaart kenmerkt zich door goede tijden en slechte tijden. Tijdens bijvoorbeeld de bankencrisis van 2009 was het lastig om als beginnende piloot een baan te vinden. Het tij is daarna gekeerd en het aantal banen nam sterk toe. De luchtvaart blijft echter een onvoorspelbare markt die sterk afhankelijk is van onder andere de economie en andere factoren zoals de coronapandemie.

Met deze website wil de Commissie Juniore Vliegers alle aspirant-piloten informeren over de huidige markt en de mogelijkheden die er zijn wanneer je met een pilotenopleiding begint. 

Vliegscholen

Hier kun je verschillende vliegscholen met elkaar vergelijken. 

Banenmarkt

Hier vind je alle informatie over de huidige markt en hoeveel piloten afgestudeerd zijn, maar zonder werk als vlieger zitten. Ook kun je zien waar de meeste vliegers de afgelopen jaren als piloot zijn gaan werken.

Checklist

Aan de hand van deze lijst kun je snel en overzichtelijk zien of je aan de belangrijkste zaken hebt gedacht voordat je aan een pilotenopleiding begint. Zorg ervoor dat je kritisch kijkt naar alles wat met een opleiding te maken heeft. Kijk bijvoorbeeld naar je eigen situatie, de vliegschool en de bank of andere instantie die jou een lening verstrekt.

FAQ - voor je opleiding

Mochten er nog vragen onbeantwoord blijven, dan kun je via deze link kijken of het antwoord op jouw vraag ertussen staat. Is dat niet het geval, dan kun je ons via het contactformulier benaderen. Dat kan ook voor opmerkingen en/of suggesties.